Stappenplan vloer leggen

*Vóór u de installatie begint, lees eerst aandachtig de PURE Click installatie instructies.

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u uitgekeken op uw huidige vloer? Met de PVC storken van BerryAlloc® haalt u een kwalitatieve én onderhoudsvrije vloer in huis. En: het leggen is een fluitje van een cent. Hieronder laten wij u zien hoe het revolutionaire DreamClick® systeem werkt.

Stappenplan vloer zwevend leggen

Stap 1
Breng de planken samen door ze plat op de vloer te leggen en samen te schuiven zodat de verbindingselementen makkelijk samen klikken.

Stap 2
Til de plank op tot een hoek van ongeveer 20 graden. Handig er komt geen hamer of ander gereedschap aan te pas om de planken in elkaar te klikken.

Stap 3
Duw de planken voorzichtig samen voor een naadloze voeg. Vergrendel vervolgens de naden door de plank te laten zakken en weer terug op de vloer te leggen.

Stap 4
Dankzij het 4-zijdige kliksysteem is het mogelijk om de planken te vergrendelen aan zowel de korte als de lange kanten.

Stap 5
Verbind de korte kant zodanig dat de verbindingselementen vergrendelen. Schuif de lange zijde in de reeds geplaatste rij. Hef de plank lichtjes op, klik en duw naar beneden.

Stappenplan vloer verlijmen*

*Lees, vóór u de installatie begint, eerst aandachtig de PURE GlueDown installatie instructies.


Stap 1

Gebruik een professionele PVC-stroken lijm en breng deze op een voorgeschreven manier aan met een roller. Deel de ruimte op in kleinere stukken. Begin met het gedeelte van de vloer waar u de eerste stroken gaat installeren. Breng de lijm aan op de vloer.

Stap 2
Duw de korte kanten van de planken samen terwijl u de reeds gelegde plank in positie houdt.

Stap 3
Druk de plank voorzichtig naar beneden. Trek de lange zijde van de plank naar reeds geplaatste rij om een strakke voeg te krijgen. Druk de planken stevig aan voor een goede hechting op de ondervloer.